Postupak obnove kočionih čeljusti

Prednost odabira proizvoda marke TEILER je u samom standardiziranom postupku obnove. Cjelokupan postupak je raščlanjen u faze i svakoj se navedenoj fazi pridodaje jednaka važnost te je stručno osoblje odrađuje na najprofesionalniji način koristeći specijalne namjenske alate.

Na području transporta i logistike pritisak konkurencije je izrazito visok, zbog čega troškovi popravaka i održavanja vozila te njihove uštede imaju značajnu ulogu. Pravovremena obnova je efikasno i sigurno rješenje za sve vrste vozila – autobuse, kamione i sve vrste (polu)prikolica, uključujući i prikolice starijih generacija. Originalne obnovljene kočione čeljusti marke TEILER pokrivaju sve modele gospodarskog programa uz jamstvo 12 mjeseci.

Prema radnoj uputi svaka čeljust prolazi standardiziran proizvodni proces da bi se dobio nov proizvod. Dotrajala kočiona čeljust se kompletno rastavlja, a kučište (jezgra) kočione čeljusti se čisti u rotacionoj perilici kako bi se uklonila sva nečistoća i masnoća. Tek nakon tog postupka kućište se pjeskari. Postupkom pjeskarenja i lakiranja kučište (jezgra) je u potpunost zaštićeno i pripremljeno za daljnje sastavljanje. Nakon toga slijedi postupak sastavljanja. Sve komponente i mehanički dijelovi zamjenjuju se novim originalnim dijelovima. Svaki obnovljeni proizvod prolazi iste kontrole kao i novi tvornički proizvod, što obuhvaća testiranje na tlak simulacijom kočenja u vožnji kočionim cilindrom te kontrolu i kalibraciju senzora istrošenosti kočionih obloga. U obnovi koriste se svi novi mehanički dijelovi i komponente. Kočiona čeljust se postepeno sastavlja te provjerava njen rad i funkcionalnost.

Da bi se iz stare kočione čeljusti dobio novi proizvod potrebno je 3 do 4 sata, koliko traje čitav postupak obnove. Ukoliko sve funkcionira ispravno, čeljust dobiva svoj identifikacijski broj i kod na koji se veže jamstvo. Velika zaliha gotovih čeljusti najtraženijih modela dostupna je odmah za isporuku (više od 500 čeljusti), preko 150 kućišta (core) spremnih za obnovu i više od 1.000 referentnih brojeva spremnih za isporuku, uz mogućnost otkupa starih čeljusti.

Niže pogledajte kompletan slikovni prikaz procesa reparacije.
Temeljito ispitivanje


Temeljito ispitivanje

Prilikom primitka neispravne kočione čeljusti čini se procjena stanja te defektaža kvara i pripremaju se novi dijelovi koji će se ugraditi.
Demontaža

Rastavljanje čeljusti vrši se pomoću specijalnih alata uz mjere opreza za sprečavanje deformacije i oštećenja dijelova čeljusti. Potrebno je zadovoljiti i sve propise sigurnosti i zaštite na radu.
Čišćenje i odmašćivanje kučišta i dijelova

Kućište i dijelovi se najprije čiste u rotacionoj perilici da bi se temeljno uklonila prljavština, masnoća i hrđa.Pjeskarenje i lakiranje

Nakon detaljnog čišćenja i odmašćivanja, čeljust se pjeskari kako bi se s kućišta u potpunosti skinula sva hrđa i stari lak koji se nalazio na čeljusti. Čeljust se zatim lakira i suši.
Testiranje čeljusti, zamjena dijelova i sastavljanje

Dijelovi čeljusti se testiraju, potom se sve neispravne i dotrajale komponente zamjenjuju novim originalnim dijelovima.
Kontrola

Svaki reparirani proizvod u našem pogonu prolazi iste razine kontrole kao i novi tvornički proizvod. To obuhvaća testiranje na tlak simulacijom kočenja u vožnji kočionim cilindrom te kontrolu senzora istrošenosti kočionih obloga.

Da bi se iz stare kočione čeljusti dobio novi proizvod potrebno je 3 do 4 sata, koliko traje čitav postupak. Ukoliko sve funkcionira pravilno, čeljust dobiva svoj identifikacijski broj i kod na koji se veže jamstvo.

Kvalitetna obnova po izvrsnoj cijeni!

Jamstvo na popravak 12 mjeseci. Više od 500 obnovljenih čeljusti dostupno odmah. Više od 1.000 referentnih brojeva spremnih za isporuku.


soap2day